Njegov život ovisi o koncu: Andi Milas treba vašu pomoć

FLorSV9d_andi_475_316_85_s_c1

Andi Milas, teško bolesni osmogodišnji dječak iz Mostara, jučer je otputovao na pregled u sarajevsku bolnicu. Njegov život ovisi o koncu. Bit će podvrgnut snimanju magnetnom rezonancom, pri čemu je potrebna opća anestezija. Zbog Andijevog lošeg općeg stanja anestezija, prema riječima liječnika, predstavlja veliki rizik i svaki trenutak može biti koban. Liječnici su prisiljeni dječaka uspavati, jer pregled podrazumijeva potpuno ... Read More »

Na Veletržnici u Tasovčićima kiša drži cijene, stigle i mandarine

Ponuda1-Cijena-mandarina-brzo-posa

Na čapljinsku Veletržnicu u Tasovčićima stigle su prve mandarine iz delte Neretve. Prvih dana cjenile su se 2 marke, ali su koncem tjedna pale na 1,5 marku kilogram. Šipci se bolje drže, trenutačno su 1,5 do 2 marke, a ponuda je još skromna. Zanimljivo, pada cijena uobičajenog za početak školske godine kada se zbog opremanja đaka kako ističu stalni prodavači ... Read More »

Oni ne znaju što je ekonomska kriza: Koliko su izaslanici stavili u svoje džepove

ybrvqo6p_parlament_475_316_85_s_c1

I ova godina, baš poput tri prethodne, baš je unosna za izaslanike Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, oni ne znaju što je ekonomska kriza pod kojom stenju građani i jedva sastavljaju kraj s krajem. Izaslanici su novcem poreznih obveznika dobro napunili svoje džepove i eto razloga što unutar političkih stranaka vlada prava jagma i vodi se žestoka bitka za funkciju ... Read More »

HNK Višići još bez pobjede

10469140_10152558696117645_7033017615914186781_o

Nogometaši Višića danas (nedjelja, 14. rujan) su na Čaerima dočekali FK Iskra iz Stoca, te su se nadali da će upisati prve bodove u ovoj sezoni. Ali gosti iz Stoca nisu tako mislili, pa se kući vraćaju s punim plijenom. Krajnji rezultat utakmice bio je 0:1, a strijelac za FK Iskra bio je Emil Šejtanić. HNK Višići u sljedećem kolu ... Read More »

F.A.R.S.A. pretvorila Čapljinu u rock središte Hercegovine

farsa-capljina-2014-1

Sedmi put zaredom Udruga mladih ”MAČ” Čapljina, organizirajući FARSU – Festival Amaterskog Rock Stvaralaštva, pretvorila je Čapljinu u rock središte Hercegovine. FARSA je tako u sedam godina iz gradskog festivala prerasla u međunarodni susret rock bendova iz cijele BiH i Republike Hrvatske. Ove godine festival se održao u Absolute clubu, a na pozornici su nastupili bendovi Mustang (Mostar), NoA & ... Read More »

Više od 100 tisuća ljudi traži posao duže od pet godina!

qrsmcMk9_nezaposleni_mladi1_0_0_468X10000_475_316_85_s_c1

Naći posao po završetku škole, studija, magisterija ili pak doktorata u našoj zemlji gotovo je nemoguće. Statistike pokazuju da tisuće stanovnika posao čekaju duže od 61 mjeseca. Po anketi o radnoj snazi u BiH (ARS), koju je provela Agencija za statistiku BiH (BHAS) u travnju ove godine, kako bi prikupila podatke o ekonomskoj aktivnosti i ostalim karakteristikama stanovništva za 8837 ... Read More »

Uništavanje poljoprivrede: Naši političari potpisuju ugovore da se mogu hvaliti

vinograd-rad-berba

Poljoprivrednici u Hercegovini se ovih dana hvataju za glavu. Trenutak je berbe grožđa, ali nepovoljni vremenski uvjeti, odnosno već mjesecima velike, nezapamćene padavine za ovo doba godine, desetkovale su urod. Ekonomski stručnjaci su u više navrata upozorili da se u Bosni i Hercegovini vodi katastrofalna vanjskotrgovinska i monetarna politika. Sve je podređeno uvozu, čime se uništava domaća proizvodnja što se ... Read More »

Ženska mreža BiH želi da se proglasi Dan ženskih prava u BiH

zenska-prava-502x330

U Bosni i Hercegovini bi se trebao proglasiti Dan ženskih prava koji bi se obilježavao svake godine, a koji bi pomogao u podizanju svijesti o ženskim ljudskim pravima, mišljenja su članice Ženske mreže u BiH koja ima u planu uputiti dopis Ministarstvu civilnih poslova BiH, Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, te Vijeću ministara BiH u kojem će tražiti ... Read More »

FK Iskra Stolac dolazi na Čaere

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sutra (nedjelja, 14. rujan) se na Čaerima igra 4. kolo Druge lige Jug FBiH, a protivnik našim nogometašima je FK Iskra iz Stoca. HNK Višići pokušati će doći do prvih bodova u ovoj sezoni, jer su u prošla dva gola upisali poraze od HNK Stolac u Stocu i NK Kamešnice na Čaerima, dok je utakmica prvog kola protiv Kupresa otkazana. ... Read More »

Kiša do kraja vikenda: Od sutra obilnije oborine u cijeloj BiH

t0YFnH3r_kia_u_zadru_475_316_85_s_c1

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za 11. i 12. rujna jer  se očekuju obilne oborine na jugu, jugozapadu, sjeverozapadu i dijelovima središnje Bosne. Očekivana količina oborina je od 40 do 70, a lokalno i iznad 70 litara po metru četvornom. U četvrtak, 11.09.2014., oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U većem dijelu naše zemlje se očekuju obilne ... Read More »