Skupština kluba HNK Višići

hnkvisici2014

Danas (petak, 29. kolovoz) u 20:00 h u prostorijama OŠ “Lipanjske zore” održat će se skupština kluba. Mole se svi žitelji Višića, te simpatizeri i članovi HNK Višići da svojim prisustvom podrže rad skupštine. Opširnije »

Na Čaere dolazi NK Kamešnica

DSCN8658_546x480

U nedjelju (31. kolovoz) u 16:30 h HNK Višići na svojim Čaerima dočekuju NK Kamešnica u okviru 2. kola Druge lige Jug FBiH. Da podsjetimo, HNK Višići nisu odigrali utakmicu prvog kola u Kupresu, jer su domaćini tražili odgodu, a naknadno će se utvrditi kad će se ta utakmica odigrati. Opširnije »

Građani BiH voze automobile na ulje, a da to i ne znaju

uljemotor

Građani Bosne i Hercegovine jedini na svijetu voze automobile na ulje, a da to i ne znaju. Za posljednjih par godine „eksplodirao“ je uvoz jeftinih baznih ulja, koja se miješaju s naftom i prodaju na domaćem tržištu. Koliko je ovaj problem eskalirao potvrđuje da Uprava za neizravno oporezivanje BiH i Obavještajno sigurnosna agencija BiH, provode odvojene istrage gdje su završile ... Opširnije »

Do 31. listopada zabranjeno je bilo kakvo paljenje vatre i korištenja plamena na otvorenom

požar

Profesionalna vatrogasna postrojba Čapljina, zbog nepridržavanja građana zakonskog propisa o ne paljenju vatre na otvorenom prostoru, uputila je priopćenje u kojem podsjeća sve žitelje općine Čapljina na zakonski propis prema kojem je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre i korištenja plamena na otvorenom prostoru tijekom sezone požara, koja je započela 1. lipnja, a traje do 31. listopada.Iz vatrogasne postrojbe apeliraju na ... Opširnije »

U matičnom uredu Općine Čapljina zaživio jedinstveni registar matičnih knjiga

matične-knjige

Jedinstveni registar matičnih knjiga na nivou Federacije BiH, zaživio je i u matičnom uredu Općine Čapljina. Svi izvadci iz matičnih knjiga postali su dostupni žiteljima općine Čapljina bez obzira na mjesto rođenja. Tako će se, primjerice, ako ste rođeni u Mostaru, rodni list, vjenčani list ili potvrda o državljanstvu moći izvaditi u Čapljini. radio-capljina.com Opširnije »

Od ponedjeljka rijeka Trebižat neće biti podobna za kupanje, počinju radovi na prečistaču u Ljubuškom

trebižat-kupanje

Sukladno zahtjevu Izvođača radova na Rekonstrukciji i proširenju postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda općine Ljubuški, u ponedjeljak  01.09.2014. godine pristupit će se zahvatima uređenja biološkog dijela uređaja. Za vrijeme tih radova, otpadna voda će se pročišćavati mehaničkim predtretmanom (automatska rešetka 40 mm – automatska rešetka 12 mm – fino sito 3 mm – pjeskolov/mastolov), te tako djelomično obrađena ispuštati ... Opširnije »

Najveće su plaće u općini Ravno, a najmanje u Čitluku

LrxaQTlI_c14f6c06ad44e1a47db5824b828a4290

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, u Mostaru je zaposlena samo četvrtina stanovništva. Naime, u gradu koji broji više od 113 tisuća stanovnika zaposleno je 29.682 osoba. Prosječna neto plaća u gradu na Neretvi, prema istom izvoru, u svibnju ove godine je iznosila 929 KM, što Mostar stavlja na treće mjesto po visini plaća u HNŽ-u piše Bljesak.info. Bolju zaradu ... Opširnije »

Završen 14. ‘Leron’ Međunarodni festivala folklora u Vodnjanu

thumbs_14-Leron_Final_grupna-poslije-Mise

I drugi je dan 14. “Lerona” Međunarodnog festivala folklora u Vodnjanu bio u znaku – će pasti kiša, sad ili kasnije. U mnogim su gradovima organizatori odgodili svoje programe ali dežurna ekipa zadužena za meteorološka pitanja pri Zajednici Talijana iz Vodnjana bila je za to da se festival nastavi. Potvrda da su uspješno odradili svoj posao je i ovo izvješće ... Opširnije »

Rodoč I pobjednik Lige Hercegovine

lZQFX6x2_IMG_1541_1_800_533_85_c1

Momčad Rodoča I pobjednik je završnice Lige Hercegovine. U finalnom susretu odigranom u Tomislavgradu predstavnik Mostara je nakon izvođenja šesteraca sa 8:7 pobijedio Dobro Selo (Čitluk). Nakon 40 minuta igre rezultat je bio 3:3, a junak pobjede Rodoča bio je vratar Hrvoje Cvitanović koji je zaustavio dva šesterca Čitlučana. Momčad Dobrog Sela je u finalu povela golom Vedrana Marića u ... Opširnije »

Iz GOŠK-a tvrde: Gobeljić vodi kriminalnu grupu za provođenje svojih namjera

Gosk_gabela_stadion

Na adrese novinskih portala u Bosni i Hercegovini danas je stiglo priopćenje za javnost od strane GOŠK-a iz Gabele, a povod je, kako navode, sramotno suđenje na susretu sa Orašjem prošle subote. Priopćenje prenosimo u potpunosti: Povodom skandaloznog suđenja suca Muslić Hermina iz Bihaća koji je svojim nakaradnim odlukama i verbalnim prijetnjama igračima NK „Gošk“ tokom čitavoga susreta , ne ... Opširnije »