Mostar: Nezaposlenost u porastu

5cbiLFYx_nezaposleni_1_660x330_475_316_85_s_c1

Statistike za kolovoz 2014. godine pokazuju da je na evidenciji Službe za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanske županije bilo evidentirano 33.212 nezaposlenih osoba, što je u usporedbi s prosječnom nezaposlenošću u prošloj godini više za 3,5 %, a u odnosu na prošli mjesec povećano za 0,8 %. Mostar prvi na listi Gledano po općinama, najveći broj registriranih nezaposlenih osoba nalazi se u Mostaru, ... Read More »

Korupcija u BiH svake sekunde ‘pojede’ 47 maraka

RaGlcX4p_novac_km_475_316_85_s_c1

Antikorupcijska mreža u Bosni i Hercegovini – Account, mreža nevladinih organizacija, danas je u Sarajevu predstavila tim pravnih savjetnika koji će građanima davati besplatne pravne savjete kada je u pitanju prijava korupcije. Do sada su funkcionirali u Sarajevu, a od sada će svoj angažman proširiti i na područje Banje Luke i Bijeljine. Na konferenciji za medije istaknuto je da je ... Read More »

Međugorje – Bijača: Uz vatromet otvoreno 10 km moderne ceste

cm1oIMUJ_unnamed_12_800_536_85_storagepogledwatemarkwtmrk.png_800_0_100_r_b_0_0_c1

Otvorena je dionica autoceste od Međugorja do Međunarodnog graničnog prijelaza Bijača odnosno Kravice  – Zvirovići) porukom direktora JP Autoceste FBiH Ensada Karića koji je kazao da se na ovome neće stati unatoč pritiscima pa čak i prijetnjama koje su dobivali, piše bh. novinska agencija Patria. – Ovo nije politički, već životni projekt JP Autoceste, a nadam se i šire zajednice ... Read More »

Javni poziv za prijem volontera u Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti

laGpeDOQ_ministarstvo_obrazovanja_i_nauke_federacije_bih_475_316_85_s_c1

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti objavilo je Javni poziv za prijem volontera na stručno osposobljavanje za samostalan rad u trajanju od 12 mjeseci. Javni poziv možete preuzeti u priloženim dokumentima sa strane. Povjerenstvo za  izbor  volontera Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti  utvrdit  će stuanj poznavanja  rada na računaru kao i ostalih sposobnosti kandidata za obavljanje volonterskog rada. Potrebnu dokumentaciju potrebno je ... Read More »

BiH prednjači u broju mrtvih na cestama

domanovici-nesreca

BiH, imajući u vidu raspoložive pokazatelje o prometnim nesrećama, spada u zemlje s najvećim brojem ozlijeđenih i poginulih u odnosu na broj kilometara koji prijeđu vozila. Iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH objavljeno je da su, prema dostupnim policijskim izvještajima u BiH, glavni uzročnici nastanka prometnih nesreća brzina, nepoštivanje prava prvenstva i vožnja pod utjecajem alkohola. Imenovanjem članova iz reda ... Read More »

Njegov život ovisi o koncu: Andi Milas treba vašu pomoć

FLorSV9d_andi_475_316_85_s_c1

Andi Milas, teško bolesni osmogodišnji dječak iz Mostara, jučer je otputovao na pregled u sarajevsku bolnicu. Njegov život ovisi o koncu. Bit će podvrgnut snimanju magnetnom rezonancom, pri čemu je potrebna opća anestezija. Zbog Andijevog lošeg općeg stanja anestezija, prema riječima liječnika, predstavlja veliki rizik i svaki trenutak može biti koban. Liječnici su prisiljeni dječaka uspavati, jer pregled podrazumijeva potpuno ... Read More »

Na Veletržnici u Tasovčićima kiša drži cijene, stigle i mandarine

Ponuda1-Cijena-mandarina-brzo-posa

Na čapljinsku Veletržnicu u Tasovčićima stigle su prve mandarine iz delte Neretve. Prvih dana cjenile su se 2 marke, ali su koncem tjedna pale na 1,5 marku kilogram. Šipci se bolje drže, trenutačno su 1,5 do 2 marke, a ponuda je još skromna. Zanimljivo, pada cijena uobičajenog za početak školske godine kada se zbog opremanja đaka kako ističu stalni prodavači ... Read More »

Oni ne znaju što je ekonomska kriza: Koliko su izaslanici stavili u svoje džepove

ybrvqo6p_parlament_475_316_85_s_c1

I ova godina, baš poput tri prethodne, baš je unosna za izaslanike Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, oni ne znaju što je ekonomska kriza pod kojom stenju građani i jedva sastavljaju kraj s krajem. Izaslanici su novcem poreznih obveznika dobro napunili svoje džepove i eto razloga što unutar političkih stranaka vlada prava jagma i vodi se žestoka bitka za funkciju ... Read More »

HNK Višići još bez pobjede

10469140_10152558696117645_7033017615914186781_o

Nogometaši Višića danas (nedjelja, 14. rujan) su na Čaerima dočekali FK Iskra iz Stoca, te su se nadali da će upisati prve bodove u ovoj sezoni. Ali gosti iz Stoca nisu tako mislili, pa se kući vraćaju s punim plijenom. Krajnji rezultat utakmice bio je 0:1, a strijelac za FK Iskra bio je Emil Šejtanić. HNK Višići u sljedećem kolu ... Read More »

F.A.R.S.A. pretvorila Čapljinu u rock središte Hercegovine

farsa-capljina-2014-1

Sedmi put zaredom Udruga mladih ”MAČ” Čapljina, organizirajući FARSU – Festival Amaterskog Rock Stvaralaštva, pretvorila je Čapljinu u rock središte Hercegovine. FARSA je tako u sedam godina iz gradskog festivala prerasla u međunarodni susret rock bendova iz cijele BiH i Republike Hrvatske. Ove godine festival se održao u Absolute clubu, a na pozornici su nastupili bendovi Mustang (Mostar), NoA & ... Read More »